Home / Berita / dimakinya dn dipukul dipijak perut saya ni tanpa sebab yg munasabah kerana menegur percakapannya

dimakinya dn dipukul dipijak perut saya ni tanpa sebab yg munasabah kerana menegur percakapannya

Assalam warga krt dan admin.Tlg hide nma saya
Saya terpanggil untuk berkongsi kisah hidup dgn suami yg amt disayangi satu ketika dulu..

Sebelum kenal saya telah bertunang dgn pilihan krluarga dn saya akur
dgn seorg tentera d PD mnakala saya di Kedah,2 bulan selepas itu
ditakdirkan saya berjumpa dgn suami yg membantu ketika kenderaan rosak
ditepi jln brsama kwn2nya,niat hati bls budi sepupu suami ingin no phone
saya utk repair klu rosak lg..xlma saya dpt call rupanya suami memcuri no phone saya Dr sepupunya.
Bermulalah episod kwn n ke syg dn akhirnya saya mrlepaskan ex tunang utk bersama suami walau ditentang hebat Abg kandung saya.

Kami berkahwin 2008,bermulalah episod syg bersulam duka saya yg xpernah
sudah..2 bulan selepas kawen suami ada ckp klu tak mengandung dlm 6bln
ni mknanya kita takde apadah lah,saya terkejut tp tak nk berbalah dan
rezeki Allah saya mengandung..dn 2009 saya bersalin.Dlm msa mengandung
suami selalu maki hamun saya sedangkan saya hanya duduk dirumah mnjadi
Suri rumah yg dimakinya dn dipukul dipijak perut saya ni tanpa sebab yg
munasabah kerana menegur percakapannya yg berbisa.Saya lembut masa
tu..byak menangis dlm bilik tanpa siapa tahu..

smpaila bersalin 2009..ank
dh setahun Adek kandung saya membawa saya keluar ke bandar krana igin
membelikan ank saya pakaian..saya takde phone masa tu call hubby pun xde
terus saya msj abg ipar kebetulan satu tmpt kerja dgn suami minta
izin..Abg ipar reply ok so dgn tu saya keluar baliknya suami dh jerit
maki Adek n saya ckp keluar tak cakap..adek saya terkejut dan cuba
perjelas end up kami gaduh besar..saya merayu nk ikut Adek balik tp dia
menarik saya kedlm bilik dn memukul muka saya..

esoknya saya Cuba lari dr
rumah dgn mendukung ank yg kecil..setengah jln saya patah balik
ngenangkn ank saya kesian.
2011 lahirnya ank saya yg kedua..saya
dijaga IBU bapa mnakala suami tidak peduli mkn minum semasa pntang..ank
sulong pula dia bawa sekali saya jd meroyan juga krna rindukan ank
sulong..pulangnya dia,saya menegur ank saya tp dikatanya saya
bebai/lepas mrah pada ank saya pdahal xda niat saya..hanya menyuap nasi
pda mulutnya..

msa tu jugak pang pnampar kemuka saya dn terjatuh ke peti
ais terkoyak mulut darah,IBU saya jga ada disitu menerpa saya sebelum
ditimpa peti ais..esoknya saya kebalai utk repot dn tidak mengarahkan
polis menangkapnya krana syg..lepas itu saya maafkn dn smpai ke harini
dia msih panas baran..esok saya akn ke mahkamah memfailkan tuntutan
cerai krana sudah tak da hati utk org yg menganiya saya selama
2008-2016..bg saya ckup sabar.

Minta pendapat puan yg arif prosedur
yg betul utk fail cerai adakah saya patut tuntut taklik ngeri Kedah atau
fasakh mna lebih sesuai..minta guide kalian..
Sekian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!