Home / perkahwinan / Elok suami Dan ayah mertua Awak mampus je 2 ekor tu – Netizen

Elok suami Dan ayah mertua Awak mampus je 2 ekor tu – Netizen

Elok suami Dan ayah mertua Awak mampus je 2 ekor tu - Netizen
Elok suami Dan ayah mertua Awak mampus je 2 ekor tu – Netizen

Elok suami Dan ayah mertua awak mampus je 2 ekor tu – Netizen | Assalammualaikum admin n warga KRT ..Ermm 17 / 9 lepas aku selamat melahirkan baby boy .. baby tak cukup bulan ..

selepas bersalin , 10 hari aku dan baby kne tahan wad & selama tu lah aku berpantang sendri .. ape yg ak nk cerita sbnrnya adlah pasal FIL aku ..

Erm selepas aku keluar dripda wad , ak balik berpantang di rumah MIL ( mmg tggl bersama MIL sejak berkahwin ) .. ak sampai rumah dlm pkol 7 mlm ..

FIL ak nie mmg kaki ngeteh dekat kedai .. erm x paham ak min , ak bru balik dripda hsptl dgn hrapan balik je rumah suami ak dpt teman kn ak , jga ak n tgok2 kn baby ..

sbb ak penat lepas bersalin kne duduk wad jga baby sesorg .. penat bersalin pon x hilang lg .. lepas je mgrb FIL ak ajk suami ak keluar ngeteh .. padahal suami ak ade ank bini yg perlu di jaga ..

Erm .. Hari2 seterusnya pun sama .. FIL sentiasa bg alasan untk keluar ngeteh .. alasan yg selalu dye bg , dye ckp dye sakit itu ini .. nk cri itu ini ..

padahal tu semua alasan je ! Suami ak nie dgr ckp mak bpak dye .. dye pon ikut je la .. erm tggl kn ak dgn baby dkt rumah .. MIL ada tp sntiasa buat hal sdri ..

erm sedih ak ..ape ptut aku buat ? Da ckp dgn suami kalau abah dye ajk kluar ckp la xnk .. erm .. kadg2 tu lpas laki ak balik kje pon dye trus ajk ngeteh ..

ak geram je dgn prngai FIL .. masa ak tgh taip nie pon laki ak ngn FIL ak tgh kluar .. alasan FIL sakit , padahal nk ngeteh ! Siang2 bukan main aktif .

Tiap mlm je mesti sakit . Pelik ak , sakit tp cara cm org terlebih sihat .. hari2 min kuar ngeteh .. erm ..
Erm tq min .. hide profile ya ..

sumber KRT:

antara komen-komen yang menjadi pilihan kami di page tersebut :

Kat mane salahnye FIL ajak anknye g ngeteh je pun..bkn g klab dgdut ke..karok ke..Awk ni jnis bini yg nak bkepit ngan laki 24jm ke..ke dieorg g ngeteh tu smpy suboh ru balik umah ke..

Sptutnya awk bangga dpat laki camtu..taat & gembirakan orgtuanye..awk tgh pntang kan..pehal nk bkepit je ngan laki?ank awl 3bln ptama pun biasenye byk tdur dr jage..lbih baik awk blapang dada,rehat &blajr bsyukur..-Hasnah Kasim

Untung ada Mother in law, ada father in law…daripada tkde langsung. Tinggal pun dgn mereka sejak kahwin… Dik, Sementara org tua tu bernyawa, dia nk luang masa dgn ank lelaki dia sendiri.

Biarkan la….jangan la mengeluh…Sabar… Jaga je baby tu mana yang mampu. Bukan susah. Insha Allah Allah permudahkan kalau kita berbaik sangka.

Hidup kena berdikari. Mana yang kita mampu buat selagi Allah beri kudrat, kita buat. Jgn lemah semangat. Dalam masa yv sama, jaga emosi bila dalam pantang tu. Kalau bnyk fikir negatif…hati jd lagi sakit……kalau fikir penat bersalin…mmg penat dik. Tapi fikir kekuatan yg Allah beri..

Insha Allah awk akan lebih memahami…..kalau asyik nak marah, merungutkan bapa mertua, dosa jadinya. Untung masa bersalin Allah dah bersihkan dosa kita…

Jangan tambah semula dgn perasaan sakit hati… Tabah ye….. Hidup nk jadi isteri dan ibu mmg mcmni. Kena belajar bnyk bersabar… Kita kawin bukan hanya dgn si suami, tapi dgn keluarga dia sekali…-Ann Zaihan

Doa banyak2 supaya keresahan dan kesakitan awk tu Allah pulihkan segera.-Ann Zaihan

Namun diantara banyak-banyak komen ni antara kami pilih dan kami labelkan komen yang agak kejam :

npe la suami sekarang zalim..kawen ni bkn setakat nk tdo same je….elok mampus la dua ekor tu-Nurmalisa Raisys

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!