Home / Bicara agama / Info Mengenai Sihir Yang Perlu Kita Tahu

Info Mengenai Sihir Yang Perlu Kita Tahu

Orang yang dengki terhadap seseorang yang hendak menikah akan berjumpa tukang sihir jahat lalu meminta tolong darinya untuk mengerjakan sihir kepada anak perempuan si polan supaya tidak menikah. Kemudian tukang sihir meminta nama gadis yang dimaksudkan, nama ibunya dan salah satu benda yang pernah dipakainya. 

Lalu tukang sihir mengerjakan sihir dengan menugaskan beberapa jin supaya mendekati gadis tersebut hingga dapat masuk ke dalamnya ketika gadis tersebut dalam salah satu dari 4 keadaan yang memungkinkan untuk masuk kepadanya iaitu:

• Takut Amat Sangat
• Marah yang tidak terkawal
• Lalai keterlaluan
• Di puncak nafsu syahwat

Jin tersebut akan melakukan 1 di antara 2:

1. Masuk ke dalam wanita tersebut lalu menyebabkan dia merasa benci kepada calon suaminya yang mengemukakan lamaran kepadanya.

2. Atau jin itu tidak boleh masuk lalu menyihir ‘menipu pandangan’ dari luar lalu dibayangkan oleh kaum lelaki bahawa wanita tersebut berwajah buruk kemudian selalu membisikkan perkara ini kepadanya, dan hal yang sama juga dilakukan kepada wanita tersebut.

Kemudian setiap lelaki yang telah mengemukakan lamarannya kepada wanita itu tidak mahu menerimanya sekalipun pada awalnya telah bersetuju. Setelah beberapa hari lelaki itu memutusakan hubungan akibat bisikan syaitan kepadanya.
Dalam keadaan-keadaan sihir berat, didapati kaum lelaki yang mengemukakan lamaran kepada wanita tersebut, semenjak masuk pintu rumah wanita itu, dia merasa kesal dan terseksa seolah-olah dia berada di dalam penjara sehingga tidak mahu kembali lagi.

Selama masa tersebut jin menimbulkan pening terus-menerus pada wanita tersebut.

Tanda-Tanda Sihir Menahan Pernikahan:

• Pening kepala yang berterusan, tidak berhenti sekalipun diberi ubat doktor.
• Sesak di dada terutama selepas Asar hingga tengah malam.
• Melihat bakal suaminya bermuka hodoh.
• Fikiran melayang.
• Selalu gelisah waktu tidur.
• Selalu ada rasa sakit di perut.
• Rasa sakit di tulang punggung bahagian bawah.

Maksudnya: “Dan Kami turunkan suatu dari al-Quran yang menjadi penawar (penyembuh) dan rahmat bagi orang-orang beriman, dan tidaklah menambah bagi orang-orang yang zalim melainkan kerugian” – Surah al-Isra’ : 82

Rasulullah s.a.w. bersabda, “Setiap penyakit ada ubat penawarnya dan apabila suatu ubat itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah.” – Maksud hadis riwayat Muslim

Junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. dan para sahabatnya telah menggunakan Al-Quran dan doa-doa untuk mengubati berbagai macam penyakit, baik disebabkan oleh tukang sihir seperti guna-guna dan lain-lainnya atau disebabkan oleh gangguan jin seperti kerasukan dan penyakit-penyakit aneh lainnya atau terkena gigitan binatang berbisa seperti kala-jengking, ular dan sebagainya. Rasulullah SAW juga menggunakan ayat-ayat Al-Quran dan doa-doa untuk penjagaan dan perlindungan diri.

Oleh itu kita mesti mempertingkatkan iman dengan menambah ilmu dan amal. Di samping ibadah harian yang kita amalkan, kita juga perlu mengamalkan ayat-ayat Al Quran dan doa-doa tertentu sebagai ‘pendinding diri’ dari gangguan jin dan syaitan

2 comments

  1. info yang diberikan amat relevan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!