Home / Kisah Tauladan / kisah masyarakat-7 kali turun naik mahkamah kerana tak bersalah tapi tetap dipenjara 4 tahun

kisah masyarakat-7 kali turun naik mahkamah kerana tak bersalah tapi tetap dipenjara 4 tahun

 About 4 years ago,angah sy telah ditahan dan di dimasukkan ke penjara atas kesalahan yg tidak dilakukan..kami lawan,7 kali turun naik mahkamah support bagi semangat kt dia tapi kami kalah.

Kami takde pilihan selain terima dy dimasukkan ke penjara..hanya kerana kami bukan lah org yg BERADA,kami tidak dpt menegakkan kebenaran ,hanya kerana kami bukan lah org BESAR, kami tidak dpt menegakkan kebenaran,hanya kerana kami org BIASA,kami tidak dpt menegakkan kbenaran..

“HANYA KERANA” tapi itu lah kenyataan duniawi..”Kau jatuh,aq pijak kau lagi” that is the words..Bukan mudah nak pulihkan semula keadaan,nak2 lagi bile kau tahu yg abg kau hidup dlm tu dan kau pun faham keaadaan ny mcm mne dan kau cuma boleh tgk dy dlm cermin and ckp melalui telefon for the 45 minutes once in a month..

kau ckp lah ape kau nak ckp ape kau nk cerita secepat yg boleh,n pass pada family kau yg lain pulak utk on the phone dgn dy..letak lah tgn kau kt cermin tu utk rasa rasa panas tgn abg kau yg ada di sebelah dalam utk menggantikan peluk cium mcm sesebelum ni..nk cite bnyk pn,bnyk dah hilang dr memory,kepala terhentak kuat sgt accident aritu,mungkin memory cicir kt jalan..bialah dy cicir,elok lah tu..taknak igt dah sakit nye hilang angah..

25 April,angah bebas,time nampak angah tu semua dah belari pegi kt angah dgn air mata bejurai jurai..fuhhh tapi semua kalah,abah org petama yg tunggu angah depan pagar..sy taknak cite dh,cukuplah penantian ni..mata sy dh puas masuk habuk..ni pun sy dah sedut pakai vakum..
Alhamdulillah ,terima kasih Ya Allah ☺☺

http://rakyatsembang.blogspot.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *