Home / kisah sedih / klu ibu cakap saya setan depan2 orang jangan sampai saya tampo orang tua tu

klu ibu cakap saya setan depan2 orang jangan sampai saya tampo orang tua tu

Assalamualaikum admin, hidekan profile saya ye.

saya Ana, sudah berkahwin 8 tahun, tetapi belum dikurniakan zuriat lagi, saya kerja gomen suami pula kerja tak tetap, broker je. Suami pernah ada 2 org bekas isteri dan mempunyai 4 org anak, bekas isteri2nya semua dah berkahwin dan mempunyai anak baru dgn suami masing2.

 

Admin masa sy kahwin dulu, (2009) sy tak pernah pun tahu suami sy ni pernah ada 2 isteri dan ada anak pula tu. muda lg suami sy masa sy kahwin saya 23 suami 25. Yela walaupun dia duda masa tu tp duda “masa singkat” sy dah fhm kenapa bekas isteri2 tak bertahan lama.

saya dah habis kelayakan nak buat loan (2011) utk menambah baik hidup kmi, akhirnya balik modal pun takde, sy sanggup bersabar lg.

 

Suami tak bekerja tetap kalau tiba masa nak bayar sewa rumah konfim beban tu sy yg tanggung.

Suami pernah menagih dadah kt rumah siap bawa kawan sekali dtg rumah mase tu sy tgh keje. (2014)

Siap bawa awek 18thn kat rumah masa sy out stn, gambar dia duduk

katil, sofa tgh kissing sampai video kt hotel dia sy nampak sedih saya masa tu min 😭

Sy tak tahan min sy lari menghilangkan diri 10hari, suami sy hilang berat badan sbb tercari2 sy dari size XXL jadi size M pinggang 40 jadi 34 sbb gak lalu makan sbb hilang bini

Entahlah kenapa tiba2 Allah turunkan dugaan begini, sehingga satu masa suami minum racun tikus dan telantar di emergency wad kritikal , kemudian sy dtg,

 

Mak mertua time tu nak tampo saya min, sebenarnya mak mertua sy ni pun mmg tak suke sy dia racis sikit, dia ade bomoh kt Mantin Min ckp sy ni mmg pompuan setan kononnya sy santaukan suami sy dan kebas duit suami sy. Ya Allah sape sebenarnya yg kebas duit ni. sampai kan sy pernah ckp kt suami “klu ibu nak kita bercerai ikut je lah ckp ibu abg tu dan sy redha”

apabila pulih suami sy, ayah sy pesan agar bg suami peluang kdua, maka sy teruskan hidup lg bersama suami dan menyewa bilik, tujuan sy sewa bilik ni nk jimat kos dan supaya org lain tak leh tumpang lepak nagih dadah bagai.

 

masa sy ade rumah sewa ibu mertua ni tak nk jejak ruma konon sy setan min, smpai sy ckp dgn suami, ” klu ibu cakap saya setan depan2 orang jangan sampai saya tampo orang tua tu, alang sy jd setan biar abg talak je sy mase tu” suami sy takut bg jmpa sy dgn ibunya sejak dr itu.

pada thn ini min sy jatuh bankruptcy sbb tak byr kereta , itupun sbb suami tak tolong bayar atau usaha kan. sy takde lesen, so suami la selalu pakai kete tu, sy hmpir putus asa da min tekanan sy tggi sgt, akan tetapi sy masi ingat Allah min, sy anggap ini dugaanNya, ibubapa sy dah tahu dan selalu pantau sy bg dorongan pd sy.

 

sekarang suami ade perubahan sikit dan berusaha juga la, masih keje sbg broker dan keje dengan majikan baru, walaupun bgitu, beban besar masi kt bahu sy, sy mengharapkan keajaiban kalau suami masih ada akal fikiran dan sayang kat sy, bg nafkah kt sy, kerana sy dah tekad min sampai hujung tahun ni kalau takde juge perubahan sy quit la dlm hidupnya 😭.

Saya tak putus asa min cari rezki lain. Mohon doakan perjalanan hidup sy

krt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!