Home / bodoh / saya tengah mengandung 7bulan hasil dari hubungan saya dengan bf tapi dia xde kerja tetap

saya tengah mengandung 7bulan hasil dari hubungan saya dengan bf tapi dia xde kerja tetap

Assalamualaikum semua .Admin jangan reply n hide sye pinjam kwan punye fb..Macam ni sy skrg umur 19 dan skrg sye tengah mengandung 7blan hasil dri hbgn sy dgn bf sye..kami nk nikah sebab bf nk brtggungjwb n sygkn sye n anak dlm prut ni..tp takut prnikahan jdi tk sah sbb sye tgah mgndung..
jdi kmi buat kputusan tuk nikah lepas sye brsalin nnti..Nak dijadikan cerita sye ni ckup brsyukur n bertuah sebab kluarga sy n kluarga bf blh terime keadaan sy n mnjga sy dgn baik.Dgan syarat bf sye mesti brtggungjwb hal hal dri mngandung dftr mykid ank brslin smuenye smpailah selepas brpantang..Alhmdullilah bf sye tk lepas tgan..die jlankn tggungjwb sbgai seorg ayah yg baik..apa yg sy ngidam ap yg sy nk slme sy mgndung smue dilayan..barang beby smpailh ke bende-ii kecil smuenye ditanggyng bf..
sbb bf sye sygkn sye n nk jge beby ni bersama mcm satu fmely normal.nnti sye akan berpntang dirumah bf sbb die nk jaga sye lpas brsalin..keluarga pun tkmemilih n boleh menerima bf dgn baik..bf aku ni jnis yg tegas n pnyayang..mana tak nya die yg jge uruskn mak n ayah die sakit kt rumah sorg-ii bgi mkan pkaikn pampers mandikan semue..sbb tu aku syg nk tggl die..jrg jumpe lelaki brtggungjwb mcm ni skrg.
Tpi min yg aku risau skrg ni bf aku ni tkde kerja tetap..die krja sndri je cnthnye ambik upah repair kereta n jga ladang ayah die n mcm2 krja lg dia buat tuk sara hidup. tu pun pndpatan tak tetap tiap-ii blan..aku risau kalau aku kawin dgn die lpas brsalin nnti hidup melarat tk mcm keluarga lain..ak tk idamkn kesenagan duit brkepok cukuplh mcm femely normal biasa hdup ala kadar asalkn smuenye ckup dh brsyukur dh aku ni.
.cume aku takut trsalah pilih tuk jdi isteri die bkn ape smue ibu nk kan khidupan yg baik tuk anak die mmbesar kan..mcm tu jgklh aku..mcm mne nk bina kluarga kalau tkde kerja n pndptan yg ttp tiap-ii bln nnti?tak ke nnti akn jdi susah?aku ad jgk ckp dgn die suruh cri krja tp tulah klu die krja ikut time nti mak ayah die siapa nk jga?lgpun die tknk tgglkn mak n ayah die..

tkkn la die nk ulang alik blik rumh klu mak n ayh die nk mndi ke nk ape..aku pun fkirkn tggugjwb die kt mak ayh die jgk..adik brdik lain tkleh pkai min..so kt sini aku nk mntk pendapat warga krt ni patutke aku teruskn plan tuk kawin dgn bf lepas bersalin nnti atau sebaliknya..tlg bantu sye masih muda n ingin prbaiki hdup n dri ni ke arah yg lebih baik tmbah-ii tklma lgi sy ad anak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!