Home / Kisah / Tengok ibu muda yg duduk di kerusi roda mendukung anak kecil sudah cukup buat saya tersentuh…

Tengok ibu muda yg duduk di kerusi roda mendukung anak kecil sudah cukup buat saya tersentuh…

Tengok ibu muda yg duduk di kerusi roda mendukung anak kecil sudah cukup buat saya tersentuh…

Seperti biasa saya kerja di serdang akan transit di Tbs utk naik lrt, train agak lewat sedikit mungkin Allah nak ketemukan saya dgn ibu muda ni..

Ibu muda ni bernama nadia, seorg oku sejak berumur 12 thn, beliau
mempunyai 4 org adik beradik yg semuanya berkerusi roda, nadia mempunyai
2 org anak, seorg 3 thn dan yg di dukung tu 4 bln mempunyai masalah
penafasan sejak lahir. Dapat bantuan zakat, tp nadia terpaksa minta
derma selepas di ceraikan suami dan kebajikan masyarakat tidak
menyambung bantuan kewangan.

Bykkan yg kami borakkan..tp sy x mau
aibkan sesiapa..tp kehidupan die sgt susah. kakak pada husband nak
file kan kat mahkamah utk tuntut penjagaan anak..Ya Allah berat betul
dugaan nadia.

Kesiankan..sebenarnya tgn nadia x kuat sgt nak
pegang anak tu..masa dia dtg situ hanya membawa sebotol susu (5oz)
bekal susu utk anaknya..bkn dia tak nak bagi susu badan ye tp tgk pada
keadaan dia pun kita boleh agak.

Andai post sy ni di
viralkan..saya dah minta kebenaran dari nadia sendiri. Saya harap rakyat
malaysia yg pemurah dpt membantu nadia dari segi apa pun supaya nasib
nadia dan anaknya terbela.

No telefon 014-2232108 (nadia)
NO AKAUN BSN
1110541000061723
(NURFITRI NADIA BNTI MD DAUD)
 Haslina ZH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!