Home / Berita / Video Detik-detik Jurukamera Maut DiLanggar Keretapi

Video Detik-detik Jurukamera Maut DiLanggar Keretapi

Penggambaran atau pengambilan gambar boleh berlaku di mana sahaja, sesuai dengan keperluan filem yang akan ditayangkan di layar kaca. Bahkan tidak kurang kru kamera yang tidak mempedulikan risiko kematian, ketika mengambil sebuah gambar.

Memang untuk mengambil sebuah gambar ekslusif memerlukan cabaran, dan juga tidak mudah melakukannya. Tetapi masih sahaja, pengiraan perlu diperhatikan jangan sampai kru filem menjadi mangsanya.

Hal ini juga kelihatan dalam rakaman yang cukup mengejutkan, yang menunjukkan masa kru kamera terpaksa lari dari Keretapi yang laju. Namun nahas, kru tersebut tidak boleh mengelak pada waktunya, dan terbunuh.

Dalam sebuah klip menunjukkan, saat-saat Keretapi api datang, apabila penggambaran filmAmerika, Midnight Rider. Mereka tahu Keretapi api datang, dan sebahagian berlari serta memindahkan alat yang ada di landasan tersebut.

Namun kameraman dinamakan, Sarah Jones, terbunuh dalam kemalangan tragis, selepas salah satu alat peraga terjebak di trek dan menolaknya ke laluan Keretapi ketika menghampiri.

Dia dihentam oleh Keretapi barang, apabila penggambaran filem tersebut berlaku di Doctortown, Georgia.

Rakaman video in imenjadi barang bukti di mahkamah pada sidang di mana Hillary Schwartz, pembantu pengarah pertama di filem, disabit kesalahan jenayah dan pembunuhan sengaja.

Ia dihukum oleh Hakim Anthony Harrison hukuman 10 tahun masa percubaan. Sementara lapan anggota kru filem lain luka-luka dalam kemalangan itu.
Dipercayai bahawa, kru filem tidak dibenarkan untuk penggambaran di landasan Keretapi api.

“Saya fikir kejadian itu mudah untuk menyebutnya sebagai kemalangan, tetapi ini adalah tragedi yang boleh dielakkan. Seseorang perlu menjadi bertanggung jawab, dan seseorang telah memastikan bertanggung jawab atas lain,” kata Jackie Johnson, pendakwa wilayah setempat.

Pendakwa bersetuju dengan empat defendan lain, yang masing-masing menghadapi tuduhan kesalahan jenayah dan pembunuhan sengaja, hanya sebagai percubaan untuk memulakan minggu ini.

Sedangkan Penerbit eksekutif, Jay Sedrish dijatuhi hukuman 10 tahun masa percubaan. Sebagai sebahagian daripada perjanjian pembelaan, tuduhan terhadap isteri Miller, produser Jody Savin, dipecat.

Untuk melihat videonya, sila klik pautan berikut ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!